Een gehaakte regenboogdeken met stippen (haakblog 9)

een gehaakte regenboogdeken met stippenSoms doe ik weleens iets wat een beetje buiten mijn comfortzone ligt. En dat is best spannend. Één van die dingen is een deken haken die qua kleur niet in mijn huiskamer past, maar die ik gewoon moest haken. En heel dapper ben ik begonnen aan deze gehaakte regenboogdeken met stippen.

Haken is zo heerlijk met al die kleurtjes

Welke wolwinkel ik ook bezoek, ik word altijd enorm aangetrokken door al die leuke kleurtjes. Ik heb echter met mezelf de afspraak om in mijn huiskamer de Mickey-Mouse-kleuren te gebruiken. Dit zijn zwart, wit (of crème), grijs, rood, geel en soms roze. En groen mag er per gratie bij, omdat mijn planten dit ook zijn (als ik ze regelmatig water geef).

Ik hou mijn keuze expres beperkt, omdat ik anders helemaal niet meer weet wat ik moet kiezen. Er zijn zoveel soorten en diktes en materialen. Toch was het deze keer niet zo heel moeilijk.

Ik had besloten een regenboogdeken te haken. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ik wilde toch heel graag een deken maken met al die kleurtjes.

Hoe kan het ook anders: in de golfjessteek

Ik gebruikte een supermakkelijke steek: een vaste en een stokje in één steek, dan één steek overslaan; de golfjessteek. Bij Karin aan de Haak kun je een uitgebreide beschrijving lezen. En het effect is heel apart.

Ik had uiteindelijk 35 kleuren (in gedeeltes gekocht, anders hakt het er zo in) en van elke kleur haakte ik 10 banen. De kleuren liet ik zo netjes mogelijk overlopen.

Ik werd helemaal blij van al die kleurtjes en het resulteerde in een mooie strependeken. Toch was ik nog niet helemaal tevreden.

Niet alleen strepen maar ook stippen

Daarom heb ik van elke kleur een grote stip gehaakt en deze ongestructureerd (eng!) op de deken bevestigd met kleine steekjes. Omdat ik helemaal verliefd ben op de Stylecraft Special DK Lapis (blauw), besloot ik dat ik in de rand deze kleur wilde verwerken.

In combinatie met Citron en Lipstick had ik een leuke op Sneeuwwitje geïnspireerde rand. Met Lapis eerst een rand van 3 lossen en 1 vaste. Vervolgens met Citron twee stokjes in elke 3-lossen-ruimte en tenslotte Lipstick om en om een vaste en een vaste, 2 stokjes, 1 vaste.

Op de hoeken keek ik gewoon hoe het uitkwam. En dit is ie geworden: deze gehaakte regenboogdeken met stippen. Waar ik hem ga neerleggen, weet ik nog niet. Misschien gewoon eigenwijs toch in de huiskamer, want hij is eigenlijk veel te vrolijk om in de kast te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *