Haakblog 41 – een vloerkleed

Haakblog 41 – een vloerkleed

Eigenlijk wil ik voor de woonkamer een vloerkleed haken. Ik ben er echter nog niet uit met welk materiaal ik dat ga doen. Ik heb wel allerlei tips gevraagd en gekregen, maar ik ben er nog niet uit. Omdat we op zolder bezig zijn, besloot ik dat ik daar eerst een kleed voor wilde haken. Zo gezegd, zo gedaan.

Op zolder heb ik geel en blauw als accentkleuren. Het vinyl is bijna zwart en de deurkozijnen wit. Zo ontstond mijn kleurkeuze voor dit kleed. Ik koos voor de katoen van Yarn and Colors Epic. Dat haakt echt fantastisch (mijn bescheiden mening). Dit keer dus geen acryl van Stylecraft. Ik koos de kleuren wit, zwart, Sunshine, Blue Lake, Shark Grey, Sapphire Blue en het haken kon beginnen. O ja, voor de rand en de kwastjes op de hoeken gebruikte ik ByClaire Sparkle. Altijd leuk een glimmertje.

Ik wilde het simpel houden (voor de verandering), dus daarom dit keer gewoon vasten. Ik had een leuk voorbeeld gezien op Pinterest en toen was het niet moeilijk meer. Ik haakte 22 rijen in een kleur en dan tussendoor twee rijen wit, twee rijen zwart, twee rijen wit. Dat vind ik zo heerlijk aan haken. Het kan zo simpel zijn en toch een mooi resultaat hebben. Is dit ook jouw ervaring? Omdat ik twee kleuren blauw heb op zolder, liet ik dit ook terugkomen in het kleed. Dan is dat meteen gematcht.

Ook de rand moest niet te overdreven zijn. Anders was het effect van het stoere basispatroon zo verdwenen. Een tikkie sparkle mocht wel. Daarom dus de ByClaire Sparkle. Deze draad is wel iets dunner dan de Epic, maar dat is met de rand juist een voordeel. Dan gaat ie niet zo hobbelen. De eerste toer haakte ik vasten. Voor de tweede toer keerde ik mijn werk om en ook toen werden het vasten. In de hoeken deed ik drie lossen en sloeg ik een steek over, zodat hier later de kwastjes aan konden. En zeg nu zelf: is het geen leuk kleed geworden? Eigenlijk een beetje jammer om er op te gaan staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

PRIVACYVERKLARING