Haakblog 42 – een grannysquare-restjesdeken

Haakblog 42 – een grannysquare-restjesdeken

Waar ik nu mee bezig ben, is echt out-of-the-box voor me. Ik ga een deken haken met allerlei restjes. Normaal gesproken doe ik dat nooit. Meestal ga ik kleurtjes kiezen en dan heerlijk shoppen. Maar op een dag komt er een moment dat ik zoveel restjes (in mijn geval Stylecraft Special DK en Colour Crafter) heb, dat ik er iets mee moet. Ook de wol van mijn mislukte projecten kan ik gebruiken om te verwerken in deze deken.

Daarom dit keer een project dat iets verder van me afstaat. Ik denk dat dit wel goed voor me is. Wie weet krijg ik er weer inspiratie van! Ik moest een keuze maken wat ik er dan mee wilde, met al die restjes. Ik mag van mezelf alleen maar slingers of dekens haken. Dit doe ik om mijn haakobsessie te beteugelen. Anders krijg ik een todo-lijst die niet meer reƫel is en dan word ik daar gefrustreerd van. Niet echt een aanrader. Nu heb ik dus gekozen om van de restjes een grannysquaredeken te maken. Zo helemaal niet zoals mijn gecontroleerde ik het normaal gesproken doet.

Ik heb zelfs ook bij deze deken geprobeerd om er een orde in aan te brengen. Elk hartje rood of de buitenste rand zwart. Maar ik ben streng geweest voor mezelf en nu mag ik wel kijken of de randen en de hartjes niet dezelfde kleur hebben als ze naast elkaar komen te liggen. Verder moet ik de granny’s haken zoals ik ze pak. Best spannend voor deze perfectionist. Wie weet leer ik dan ook andere zaken een beetje makkelijker los te laten. Haken is af en toe best therapeutisch, niet waar? Ik haak ze na een paar andere pogingen aan elkaar met de join-as-you-go-methode.

Zelf denk ik wel dat het een succes wordt. Ik word er al echt blij van. Het is ook echt mega-verslavend! Ik wil hem als hij af is, weggeven. Niet omdat ik er niets aan vind, hoor! Oh nee, want dat is ook nog een dingetje. Ik raak altijd gehecht aan en verliefd op mijn haaksels (zucht). Ook daar kan ik dan van leren. Weggeven maakt ook weer blij. Het begin is er en hij wordt eigenlijk best leuk, nietwaar?

Eén gedachte over “Haakblog 42 – een grannysquare-restjesdeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

PRIVACYVERKLARING