Haakblog 43 – een grannysquare restjesdeken/deel 2

Haakblog 43 – een grannysquare restjesdeken/deel 2

Haakblog 43 - een grannysquare restjesdeken/deel 2

Haakblog 43 – een grannysquare restjesdeken/deel 2 omdat er gewoon een vervolg moest komen. Hij is zo mooi geworden!

Ik heb hem af! De grannysquare restjesdeken en hij is superleuk geworden. Zo leuk dat ik hem, ondanks mijn eerdere goede voornemens, eigenlijk niet weg wil geven. Maar dat ga ik natuurlijk wel doen. Hij ligt nu al een tijdje te prijken in mijn eigen kamer. Als (ahum wanneer) ik deze weggeef, maak ik er zeker nog eentje en nog een… Waar ik wel zeker van wil zijn, dat de ontvangster van de deken er helemaal weg van is. Heb je mijn vorige blog gemist? Kijk dan even hier… de grannysquare restjesdeken in de maak

Haakblog 43 – een grannysquare restjesdeken/deel 2 | informatie

Hij is bijna 1 meter breed en 1 meter 25 cm lang, een heerlijk bankdekentje dus. Als je je niet helemaal lekker voelt of gewoon lekker lui wilt zijn, is deze deken ideaal. En dan al die vrolijke kleurtjes, heerlijk! Ik moet er niet teveel aan denken, want dan gaat ie zeker niet weg. Maar ik heb zelf echt meer dan genoeg dekens liggen en hangen, dus ik moet echt een beetje streng zijn voor mezelf. In mijn vorige haakblog ging het over loslaten (van de kleurvolgorde). Nu moet ik dus leren om hem fysiek los te laten. Zucht! Ik denk dat dat nog moeilijker is.

Haakblog 43 - een grannysquare restjesdeken/deel 2Ik heb acht squares gehaakt in de breedte en elf in de lengte. Dat zijn er dus in totaal 88. Die 88 hebben allemaal tiendraadjes hangen (eeks!). Dat was nog een serieuze klus. En ik heb het nog moeilijker gemaakt voor mezelf door in de rand de korte draadjes te verwerken. Dat zijn dus ook weer twee draadjes per kleurtje. Niet bijzonder slim. Maar goed, even doorbijten en dan is het weer klaar. De rand is eenvoudig met stokjes. Om het effect van de join-as-you-go-methode te handhaven, haakte ik in de achterste lus van de stokjes van de grannies. En in de lossenruimte ook een stokje. De tweede rij haakte ik dus met heel veel verschillende kleurtjes (geen aanrader, wel een leuk effect. Dan nog een rij stokjes en als laatste een rij met granny stripes.

Ik ben nu zo enthousiast geworden dat ik prompt gestart ben met een mannenversie. Hier zijn de kleuren rood, roze, paars uit weggelaten. Ik heb wel oranje en geel toegelaten, anders wordt ie zoooo saai. En dat is eigenlijk mijn stijl helemaal niet. En ook werk ik per rij de draadjes af. Wel zo slim. Daarna hoop ik er een man blij mee te maken, die wel een beetje kleur kan gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed by Portugalore | Privacyverklaring Actually Annet