Haakblog 45: een Mickey Mouse c2c-deken

Haakblog 45: een Mickey Mouse c2c-deken

Mickey Mouse c2c-deken

Mickey Mouse mijn proefkonijn in de Mickey Mouse c2c-deken. Wat voor deken? Lees het hieronder.

Mickey Mouse c2c-deken

Ik moest en zou het een keertje proberen: een deken haken in de corner-to-cornertechniek. En wie anders dan Mickey Mouse zou op deze deken prijken. Ik zocht een leuk plaatje op, paste hier wat dingen in aan en was er klaar voor. Omdat ik niet zeker was of me dit zou lukken, koos ik ervoor om deze deken te haken met Wibra en Zeemangaren. Eerst kocht ik de wol, vervolgens bekeek ik urenlang filmpjes voor de beste kleurenwissel en toen ik dacht dat ik dat onder de knie had, begon ik.

Uit mijn proeflapjes bleek dat ik twee lossen en drie stokjes het mooiste vond. Dan heb je ook niet al te grote gaten tussen de vierkantjes. Al snel bleek dat mijn kleurwisseltechniek nog haperde, dus startte ik opnieuw. Dit keer beviel het beter. Toch blijft het pittig om met zoveel verschillende kleuren te haken. Je haakt bovendien ook nog schuin en moet de hele tijd tellen. Ik ontdekte dat het het prettigste werkte als ik de wol op een knijper wond en die keurig elke keer vastzette op de deken.

Mickey Mouse c2c-deken

Het patroon had ik in Excel gezet en kleurde ik telkens in, zodra er een rij klaar was. De deken werd wel een stukje groter dan ik had gepland. Ik was toch echt ergens de tel kwijtgeraakt, maar dat mocht de haakpret niet drukken. Wie A haakt, moet ook B haken en zo de rest van het alfabet vervolgen. Ondanks het hete weer zette ik stug door. Ik wilde zo graag het eindresultaat zien.

Mickey Mouse c2c-dekenIk heb uiteindelijk twee foutjes gemaakt, die ik heb kunnen corrigeren door er een piepklein lapjes op te haken. De rand startte ik met het haken van vasten en 2 lossen. Een goede tip is: gebruik een haaknaald van 1 maat kleiner. Dan gaat de rand niet bobbelen. Daarna volgde een rand met afwisselend twee stokjes en drie stokjes in de lossenruimtes. Ik ben eigenlijk erg blij met het eindresultaat. Zie je jezelf ook al zo’n deken maken? Het is me echt meegevallen.

2 gedachten over “Haakblog 45: een Mickey Mouse c2c-deken

  1. I love Mickey Mouse. Its one of my childhood cartoon character!! Wish i had a graph pattern to make one for my queen size bed! God bless you and yours.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed by Portugalore | Privacyverklaring Actually Annet