Opruimgevaar 2

Opruimgevaar 2

Manlief wist niet dat hij met een kleine opmerking een hele stortvloed aan werkzaamheden ontketende. Had hij zijn mond maar gehouden, hihi! Het gebeurde vorige week. Weet je nog, toen de zon zo stralend scheen en je met zonder (of iets ertussen) jas naar buiten kon. Heerlijk was het! Bovendien was het voorjaarsvakantie. Dus manlief nam een dagje vrij. Had hij dat maar niet gedaan, want hij moest thuis harder aan de slag dan op zijn werk.

Het begon die ochtend dus met een simpele opmerking. ‘Ik denk dat ik vanmorgen eerst even naar het grof vuil rijd. In de schuur staat nog het een en ander wat weg kan. Heb jij ook nog spullen?’ Dat was echt zo fout. En hij had het kunnen weten, de arme schat. Hij is een van mijn trouwste fans qua blogs lezen en hij wist dat ik nog in de opruimstand stond. En zijn opmerking triggerde mijn nog sluimerende opruimobsessie,

Heb je al een idee wat er gebeurde? Juist! Ik kreeg enthousiaste plannen om de schuur eens een opruimbeurt te geven. Dit doe ik trouwens elk jaar. Bij de eerste lentestralen gaat het kriebelen en sleur ik de hele schuur leeg. Niet volgens Marie Kondo, maar voor mij werkt het. Dan sorteer ik wat er weg kan (eerste de grote spullen) en wat mag blijven en vervolgens stamp ik de schuur weer vol (weggooien is namelijk niet een van mijn sterkste punten). Ik weet dan in ieder geval weer waar alles staat en vaak resulteert het toch in een of twee lege planken (altijd fijn). Daar kunnen dan weer nieuwe spullen staan (ahum).

Dit jaar bleek mijn opruimactie een volle auto grof vuil op te leveren. Manlief was niet echt verheugd. Dit had hij natuurlijk niet verwacht. Ook konden er nog spullen naar de kringloop, heb ik iemand blij gemaakt met een fiets en verdwenen de visspullen richting familie. Ook Marktplaats kon zich weer verheugen op een aantal advertenties. Om het goed te maken, zijn we ‘s middags wel samen op pad geweest en konden we heerlijk genieten van het zonnetje, van elkaar en ik eigenlijk ook van onze opgeruimde schuur.

2 gedachten over “Opruimgevaar 2

  1. Haha leuk verhaal.
    Ik heb momenteel het “ verfvirus” waar mijn manlief totaal niet van houdt.
    Zouden we die schoonmaakgenen toch van onze moeders en oma’s meegekregen hebben zo richting het voorjaar.
    Succes verder met je schuur + inhoud. 🙋🏻‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

PRIVACYVERKLARING