Privacyverklaring

Privacyverklaring

Het is voor mij als blogger per 1 mei 2018 verplicht om een privacyverklaring op mijn blog te plaatsen zo te voldoen aan de Europese Privacywet. Mijn website is een blog, waarin ik mijn leven deel. Mijn naam is Annet van Ballegooijen. Ik woon in Linschoten op Schansbos 19. Mijn website is: www.actuallyannet.nl en mijn e-mailadres: actuallyannet@outlook.com.

Privacyverklaring

PERSOONSGEGEVENS: WELKE, WAAROM EN BEWAARTERMIJN

Nieuwsbrief

Op actuallyannet.nl bestaat de mogelijkheid je in te schrijven voor mijn blogupdates. Hiervoor geef je via het inschrijfformulier je e-mailadres aan mij door. Je voor- en achternaam zijn optioneel. Deze gegevens gebruik ik enkel en alleen voor het versturen van blogupdates en nieuwtjes. De nieuwsbrief verstuur ik via het programma Mailchimp. Mailchimp gebruikt ook je IP adres. Ik kan in de statistieken zien wanneer je je hebt ingeschreven en wanneer je je uitschrijft. Ook zie ik of de nieuwsbrief wordt geopend en naar welke pagina’s wordt doorgeklikt. In iedere nieuwsbrief staat een uitschrijfknop, waarmee je je op ieder moment kunt uitschrijven voor het ontvangen van de nieuwsbrief. Ik bewaar je gegevens na uitschrijving niet. Voor de privacyverklaring van Mailchimp verwijs ik je naar hun website.

Reacties achterlaten

Onder de blogs op Actuallyannet.nl bestaat de mogelijkheid een reactie achter te laten. Je naam wordt zichtbaar op de website. Voor mij worden je naam, mailadres, eventuele website en IP-adres zichtbaar. Reacties onder artikelen blijven voor de duur van de plaatsing van het artikel online staan. Bij het reageren op een blog heb je echter ook de mogelijkheid om anoniem een reactie te plaatsen. In dat geval worden er geen persoonlijke gegevens zichtbaar voor andere lezers.

Statistiekprogramma’s

Met statistiekprogramma’s als Google Analytics en de statistieken van hostingprovidor Transip kan ik zien welke pagina’s worden bekeken. Dit gebruik ik om het bezoek- en klikgedrag op Actuallyannet.nl in kaart te brengen en zo mijn website te optimaliseren. Ik zie hierbij geen persoonsgegevens. Voor deze programma’s wordt je IP-adres gebruikt. De diensten hebben van mij geen toestemming gekregen om jouw gegevens te delen met anderen.

Bezoekers onder 16 jaar

Actuallyannet.nl heeft niet de intentie gegevens te verzamelen van websitebezoekers jonger dan 16 jaar, tenzij zij daarvoor toestemming hebben van hun ouders of voogd. Het is voor mij echter niet mogelijk te controleren of een bezoeker ouder is dan 16 jaar. Als je denkt dat er zonder toestemming toch persoonlijke gegevens zijn verzameld van iemand jonger dan 16 jaar, neem dan contact met mij op via actuallyannet@outlook.com, dan kan ik de informatie verwijderen.

COOKIES

Een cookie is een klein bestandje dat door deze website wordt meegestuurd en door jouw browser op de harde schijf van de computer wordt geplaatst. De informatie die in de cookie is opgeslagen kan weer naar deze website teruggestuurd worden, wanneer je de website opnieuw bezoekt.

Google Analytics

Actuallyannet.nl plaatst cookies van Google. Dit doe ik om te kunnen bekijken hoe bezoekers de website gebruiken. Google zal de verkregen informatie enkel met derden delen wanneer zij hiertoe wettelijk verplicht wordt of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Om je privacy zo veel mogelijk te beschermen heb ik een verwerkersovereenkomst met Google afgesloten en heb ik “gegevens delen” uitgeschakeld. Ook heb ik het IP-adres geanonimiseerd in de Google Analytics code. Google is een Amerikaans bedrijf en slaat de door haar verzamelde informatie op in Amerikaanse servers. Voor meer informatie over het beleid van Google Analytics, verwijs ik je naar de website van Google.

Social media knoppen

Omdat het voor jou zo makkelijk mogelijk moet zijn om mijn blogs te delen op social media heb ik een aantal social media buttons verwerkt. De meeste social media kanalen werken met cookies. Ik heb geen invloed op hoe zij de cookies plaatsen. Lees de privacy verklaringen van de betreffende social media kanalen om te weten wat zij met de verzamelde informatie doen.

Cookies uitschakelen en verwijderen

Je kunt cookies uitschakelen en verwijderen via je browserinstellingen. In de help-functie van je browser kun je vinden hoe je dit moet doen.

GEGEVENS DELEN MET ANDEREN

Je mag er op vertrouwen dat ik geen gegevens met derden deel, tenzij dit wettelijk noodzakelijk is.

GEGEVENS INZIEN, AANPASSEN OF VERWIJDEREN

Je mag jouw persoonsgegevens altijd inzien, corrigeren of laten verwijderen. Stuur gewoon een mailtje naar actuallyannet@outlook.com en dan regel ik het zo snel mogelijk. Om te kijken of je echt degene bent die je zegt te zijn kan het zijn dat ik vraag om een foto van je paspoort.

BEVEILIGING

Ik ga zorgvuldig met je gegevens om en neem de bescherming ervan serieus. Het beheer van Actuallyannet.nl wordt door mij persoonlijk gedaan. Niemand anders heeft toegang tot de gegevens. Mijn computer is beschermd met virusscan, firewall en wachtwoord. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, laat het mij dan weten.

KLACHT INDIENEN

Wilt je een klacht indienen over de manier waarop ik jouw persoonsgegevens bescherm? Dat is mogelijk via de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Het kan via de volgende link: autoriteitpersoonsgegevens

Ik hoop dat alles helder voor je is! Zo niet, neem dan even contact op.

Hartelijke groet,

Annet van Ballegooijen (Actually Annet)

Designed by Portugalore | Privacyverklaring Actually Annet